Haber

İsveç’in NATO’ya Katılımı Onaylandı

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin protokolü onaylayan yasa tasarısı TBMM’de kabul edildi. 346 milletvekilinin katıldığı oylamada 287 kabul oyu, 55 ret oyu, 4 çekimser oy kullanıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’un İsveç Krallığının Kuzey Atlantik Antlaşmasına Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasına İlişkin Kanun Tasarısı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşüldü .

ŞAHİN: GELECEĞİN PARTİSİ OLARAK NATO ÜYELİĞİNE KARŞI DEĞİLİZ

Saadet-Gelecek Kümelenmesi Başkan Vekili İsa Messi Şahin, İsveç’in NATO üyeliğinin önünü açan protokole ilişkin yasa tasarısının görüşülmesi sırasında Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bölgede izole edilmemesi ve dışlanmaması için Önümüzdeki dönemde de uluslararası alanda Gelecek Partisi olarak İsveç’in NATO üyeliğini kabul edeceğiz.” “İtiraz etmediğimizi belirtmek isterim” dedi.

KAYA: “KAPALI KAPILAR ARDINDA VERİLEN SÖZLER…”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Kapalı kapılar ardında verilen sözlere… Komitede oturan arkadaşlarımızın samimiyetinden şüphem yok ama şunu açıkça söyleyeyim, bu komiteye verilen sözler Hiçbir anlamı yok, buradaki irade bu millettedir, milletin temsilcilerindedir; ‘hayır’ diyerek gücümüzü gösterelim.” “İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkarak aslında ne tür oyunlar oynandığının gerçeklerini ortaya çıkarmamız gerektiğini söylüyorum. Saadet Partisi olarak kararımızın ‘hayır’ olacağını buradan belirtiyorum” dedi.

ZORLU: “GELECEĞE YÖNELİK BİR BEKLENTİLER TAM”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Güçlüli de ‘Hayır’ oyu vereceklerini belirterek, “Türkiye, NATO ve İsveç arasında hazırlanan mutabakat zaptı sadece geleceğe yönelik temennilerden ibarettir.”

SALICI: “NATO’NUN CAYDIRICI GÜCÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, oylama öncesi Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Güvenliği sadece askeri bir sorun olarak değil, siyasi bir sorun olarak görüyoruz. Siyasi açıdan bakıldığında CHP’nin duruşu son derece net. Demokratik ilkelere dayalı, hukukun üstünlüğünü gözeten bir sistemin doğruluğuna inanıyoruz. Gerilimlerin silahlı değil, diplomatik müzakerelerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Nükleer silahlardan arınmış bir güvenlik anlayışını her platformda destekliyoruz. Barış ve barış ortamını bozan her türlü tehdide karşı NATO’nun caydırıcı gücüne önem veriyoruz. istikrar. NATO’nun yeni üyelerin katılımıyla genişlemesini destekliyoruz. Bu nedenle bugün CHP olarak İsveç’in NATO’ya katılımına ‘evet’ oyu verdik.’ diyeceğiz.”

ENGİNYURT: “CUMHURBAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUM, ‘HAYIR’ DİYORUM”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, “İsveç PKK aşığıdır, İsveç Kandil yanlısıdır. İsveç, FETÖ’cüleri destekliyor, PKK’lılara maddi yardım sağlıyor. Cumhurbaşkanımız bunu söyledi. Ben de onu destekliyorum, ‘hayır’ diyorum.”

BAŞ: “NATO’NUN KENDİSİNE KARŞIYIZ”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “NATO’nun kendisine, Türkiye’nin NATO üyeliğine, NATO’nun genişlemesine karşıyız.”

EMEP Parti Genel Başkanı İskender Bayhan da, “Türkiye’deki tüm NATO üsleri kapatılmalıdır. Türkiye NATO’dan çıkmalıdır.”

Müzakerelerin tamamlanmasının ardından yapılan açık oylamaya 346 milletvekili katıldı. 287 milletvekili lehte, 55 milletvekili ret oyu kullanırken, 4 milletvekili çekimser kaldı. Oylamaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. DEM Partisi milletvekilleri tasarıyı protesto etti. “NATO’ya, işgale, savaşa hayır” yazılı pankartlar gösterdi. Tasarıya CHP ve Gelecek Partisi ‘evet’ derken, Saadet Partisi, ÂLÂ Partisi ve TİP ‘hayır’ oyu verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu