Haber

DSÖ: Türkiye’de depremle mücadelede yerel yönetimlerle çalışmaya devam edeceğiz

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Olay Müdahale Müdürü Robert Holden, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlere atıfta bulunarak, “Türkiye’deki yerel makamlar, ortaklarımız ve sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışacağız.” söz konusu

DSÖ’de düzenlenen haftalık basın toplantısında, küresel sağlık sorunları ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye ve Suriye’ye etkisi ele alındı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kahramanmaraş merkezli depremler için “zamanımızın en büyük doğal afetlerinden biri” açıklamasını hatırlatan, “Türkiye’de son dönemde meydana gelen depremlerin yıkıcı gücü düşünüldüğünde, böyle bir felaketle karşı karşıya kalan her ülke için DSÖ’nün dayanak noktası bu. yıkıcı doğal afet” dedi. ne anlama geliyor?” Holden soruyu yanıtladı.

DSÖ olarak birinci önceliklerinin depremde ağır yaralananların hayatta kalmasını sağlamak olduğunu belirten Holden, tek odaklarının bunun olmadığını söyledi.

Holden, “Türkiye’deki yerel makamlar, ortaklarımız ve sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışacağız” dedi. söz konusu.

Depremle mücadelede yaşanan zorluklara rağmen Türkiye’deki yetkililerin bu konuda büyük kabiliyetlere sahip olduğuna işaret eden Holden, bu konuda Türk yetkililerin takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.

Holden, hizmetlerin devam etmesi ve sağlık sisteminin gelecekte de aksama olmaması için Türk yetkililerle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta yıkıcı depremlerden etkilenen Suriye’yi ziyaret ettiğini ve depremden etkilenenlerin tarifsiz acılar yaşadığını söyledi.

Bölgede görev yapan DSÖ çalışanları ile bir toplantıya geldiğini ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirten Ghebreyesus, DSÖ olarak bölgede ihtiyaç sahiplerine sağlık takviyesi yapmaya devam ettiklerini belirtti.

“43 milyon dolarlık destek çağrısı başlattık”

Ghebreyesus, “Cumartesi günü her iki ülkede (Suriye ve Türkiye) depremle mücadelede yürütülen çalışmalara 43 milyon dolarlık destek çağrısı yaptık. Bu miktar her geçen gün artıyor, bunun için DSÖ’nün finansman ihtiyacını bekliyoruz. acil durum hafta sonuna kadar ikiye katlanacak. Bağışçıları cömert olmaya davet ediyoruz.” söz konusu.

Kovid-19 ile ilgili duruma değinen Ghebreyesus, özellikle geçen ay Çin’den bildirilen Kovid-19 kaynaklı ölümlerin ardından hastaneye yatışlarda ve ölümlerde azalma olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, geçen hafta Kovid-19 nedeniyle 10 bin ölümün DSÖ’ye bildirildiğini anlatırken, bunun geçen ay yaşanan artış öncesi rakamlara yakın olduğuna dikkat çekti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, “Daha önce söyledim ve tekrar söyleyeceğim; haftada 10 bin ölüm, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık için çok fazla” dedi. dedi.

DSÖ Acil Durum Komitesi’nin geçen hafta küresel maymun çiçeği (mpox) salgınının “halk sağlığı acil durumu” olarak kalıp kalmadığını değerlendirmek için bir araya geldiğini hatırlatan Ghebreyesus, komitenin kendisine mpox’un küresel bir sağlık acil durumu olmaya devam ettiğini bildirdiğini ve bu tavsiyeye uyduğunu söyledi. O da kabul ettiğini belirtti.

habergelendost.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu